Tapeheads Tape, Audio and Music Forums
Universal Capstan Motor

Go Back   Tapeheads Tape, Audio and Music Forums > Tape, Taping and Tape Machines > Reel To Reel

Reel To Reel All discussions pertaining to reel to reel decks. These include general usage, recording, playback, and service questions. For subjects related to tape itself, see the Open Reel subforum under this one. Obscure service subjects that don't quite fit go in the Help and Do It Yourself subforum.

Donate to Tapeheads!
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-11-2017, 01:32 PM
carzamerica carzamerica is offline
TapeHeads.Net Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 26
Revox A77 transport issue, any ideas ?

Hello been playing or trying to a Revox a77 mk111 1/2 track.
Was supposed to be running fine and has replaced caps.

play, ff play and record do nothing, it does rewind, which is weird that it does that but not the others, but dont know. Have other decks including a 1/4 track A77 also mk111. tried a few tapes, work fine on others but not on this one.

Any thoughts, thanks, Ben
  #2  
Old 01-11-2017, 01:59 PM
Lance Lawson's Avatar
Lance Lawson Lance Lawson is offline
Serious Tapehead
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,035
Quote:
Originally Posted by carzamerica View Post
Hello been playing or trying to a Revox a77 mk111 1/2 track.
Was supposed to be running fine and has replaced caps.

play, ff play and record do nothing, it does rewind, which is weird that it does that but not the others, but dont know. Have other decks including a 1/4 track A77 also mk111. tried a few tapes, work fine on others but not on this one.

Any thoughts, thanks, Ben
Might need a new transport relay board. They have caps that can go bad. This might help you.


http://www.ebay.com/itm/112263083983...84.m1555.l2649
__________________
Reel to reel:Teac A-2300SD, Realistic TR-3000, Harmon Kardon CD 291, Technics RS-B49R,Yamaha KX-1200U, TEAC W-880RX
  #3  
Old 01-11-2017, 02:11 PM
carzamerica carzamerica is offline
TapeHeads.Net Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 26
Thanks for the tip.
  #4  
Old 01-11-2017, 03:44 PM
Challenger604 Challenger604 is offline
TapeHeads.Net Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 52
Hi there!

Your description is not very clear! Can you try again please??
Relais are very reliable. Would be surprised...
Cheers!
  #5  
Old 01-11-2017, 05:10 PM
tubenirvana's Avatar
tubenirvana tubenirvana is online now
Serious Tapehead
 
Join Date: Feb 2016
Location: Brookings OR
Posts: 306
we are assuming that you have the dummy plug installed in the remote control socket at the top?
Also, check your 27VDC or so supply and its fuse.
__________________
Certified Tube Gear and Analog Nerd!
Revox A77, B77, PR99, A700 & B225 upgrade kits, parts & customizations
Hand built, custom tube home audio gear
WWW.TUBENIRVANA.NET
WWW.REVOX-R2R.COM
  #6  
Old 01-11-2017, 05:18 PM
Perryed Perryed is online now
Serious Tapehead
 
Join Date: Sep 2016
Location: Springfield MO Actually live next door to the Simpsons! But no Homer.
Posts: 142
Hope you find out what it is. I just recapped mine and it actually worked fine beforehand. Now, not so much. The solenoid that engaged the roller will not work. Waiting for some test equipment to see what may be wrong. I was pretty anal about the caps when I replaced them, just ask Holger! So I don`t know what the deal is.
__________________
Teac X10R- RevoxA77MK2-OtariMX5050B2HD-Marantz1060-Marantz2220-Marantz2270-Marantz2325-Marantz Model23 Tuner-AkaiCSMO1A-Sansui SP-X9000-Bose Series2 901 Continental-AkaiSW155
  #7  
Old 01-11-2017, 05:41 PM
carzamerica carzamerica is offline
TapeHeads.Net Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 26
Thanks for the replies, yes the dummy plug is installed and pretty tightly.
Deck is in pretty good shape and the seller said all was fine, but from the get go
The play, ff and play/record when pressed do nothing, does consistently rewind though. ugh.
  #8  
Old 01-11-2017, 06:04 PM
tubenirvana's Avatar
tubenirvana tubenirvana is online now
Serious Tapehead
 
Join Date: Feb 2016
Location: Brookings OR
Posts: 306
I am assuming that you have not pulled any wires or pcb's out?
Seems weird that only rewind works. That means that your 27VDC supply is good.
Have you opened it up at all and made a visual check of the tape drive control pcb and all the relays that are plugged into it?
__________________
Certified Tube Gear and Analog Nerd!
Revox A77, B77, PR99, A700 & B225 upgrade kits, parts & customizations
Hand built, custom tube home audio gear
WWW.TUBENIRVANA.NET
WWW.REVOX-R2R.COM
  #9  
Old 01-11-2017, 06:57 PM
Challenger604 Challenger604 is offline
TapeHeads.Net Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 52
This is weird!
Yes, if any wires have been pulled, i would check if all are at the right place.
  #10  
Old 01-11-2017, 08:24 PM
Tinman's Avatar
Tinman Tinman is offline
Serious Tapehead
 
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles
Posts: 2,785
Make sure all the relays are still PLUGGED IN! Seen them fall out.
Reply


Would you like to see your company or site here?  CONTACT US
For more Tapeheads affiliates and links, see the Links and Resources page.


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Revox B77 tape transport Revox Reel To Reel 49 09-11-2016 05:18 PM
Revox PR99 Transport issue Dcknuth Reel To Reel 4 12-18-2015 08:09 AM
Tascam 58 transport issue honkyjonk Reel To Reel 9 05-19-2015 09:24 AM
Sony CDP-C900 transport issue BillWojo Compact Disc 3 11-14-2014 07:09 PM
Revox PR-99 mk3 weird transport issue: need help Trigoner Reel To Reel 10 07-23-2014 01:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2016, Tapeheads.Net. All rights reserved, no use of any element incorporated into this site without express written permission.